14 sfaturi de la bătrânii japonezi.


#1. Să fiți ceea ce sunteți. Una din cele mai mari provocări în viață e să fiți ceea ce sunteți într-o societate care încearcă să vă facă precum toți ceilalți.
#2. Cineva întotdeauna va fi mai frumos ca tine, mai deștept sau mai tânar, însă nimeni nu va putea fi ca tine. Nu te schimba, pentru ca oamenii să te placă.
#3. Poți minți pe oricine din lumea întreagă, dar nu te poți minți pe tine. Viețile ni se îmbunătățesc numai când acceptăm provocările care ne apar în cale. 
#4. Relațiile trebuie alese înțelept. Este mai bine să fii singur, decât într-o companie neplăcută.
#5. Dacă trebuie să se întâmple, se va întâmpla-la timpul potrivit, cu persoana potrivită și din motive corecte. Îndrăgostește-te pentru că așa simți, nu pentru că te simți singur.
#6. Toți greșim, toți ne zbatem și chiar regretăm anumite lucruri din trecutul nostru. Orice lucru care ți se întâmplă, bun sau rău, te pregătește pentru un moment care urmează să vină.
#7. Dacă nu ești mulțumit cu tine, așa cum ești, nu vei fi fericit în relația cu alte persoane. Trebuie să creezi stabilitate și fericire în propria viață, înainte de a o împărtăși cu altcineva.
#8. Nu da explicații și scuze la nesfârșit pentru faptele comise de tine. Prietenii nu au nevoie de acestea, iar dușmanii oricum nu te vor crede. Fă ceea ce simți că este corect.
#9. Bucură-te de lucrurile mărunte, pentru că, într-o zi vei descoperi că ele erau, de fapt, lucrurile importante
#10. Este în regulă să te împiedici din când în când. Nu trebuie să te prefaci sau să demonstrezi mereu că ești puternic.
#11. Trezește-te dimineața și fii mulțumit că trăiești. Cineva, undeva se luptă cu disperare să trăiască. În loc să te gândești la ceea ce îți lipsește, gândește-te la ceea ce ai și le lipsește altora.
#12. Amintește-ți mereu că prietenii adevărați nu sunt cei care sunt lângă tine când ești fericit, ci cei care iți sunt aproape când ți-e cel mai greu. 
#13. Viața este prea scurtă pentru a o petrece cu oameni care nu merită. Dacă cineva te va vrea in viața lui, îți va face loc in ea. Nu încerca să te bagi cu forța în sufletul cuiva care trece cu  vederea valoarea pe care o ai.
#14. Multe din lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevărul e că lucrurile care ne aduc cu adevărat fericirea sunt gratuite-dragostea, râsul, prietenia, etc.