Vorbele lui Osho.

1. Omul devine cu adevărat om atunci când își asumă întreaga răspundere pentru ceea ce este. Ăsta e primul curaj, cel mai mare curaj.
2. Faptul că îi judeci pe alții, face ca ego-ul tău să crească. De aceea oamenilor le place să vorbească despre greșelile altora. Le dă sentimentul că ei sunt corecți.
3. Renunță la comparații și te poți bucura de viață la maximum.
4. Omul moare pe la 30 de ani și este îngropat pe la 70.
5.  Atunci când te naști, nu ești un copac, ci o sămânță. Trebuie să crești, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulțumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatura decât cu tine, cu evoluția ta personală.
6. Fii ceea ce ești, fără să-ți pese deloc de lume.
7. Renunțați la ideea că toate lucrurile trebuie să se potrivească, renunțați la ideea că trebuie să fie o armonie perfectă. Dacă toate lucrurile ar fi la locul lor, v-ați plictisi unul de altul. Dacă totul este armonios, pierdeți esența relației. Este bine că sunt lucruri care nu se potrivesc.
8. Fă ca râsul să fie rugăciunea ta. Râzi mai mult. Nimic nu eliberează energiile blocate mai bine ca râsul.
9. Trăiește total, trăiește cu pasiune. În felul acesta, fiecare moment devine de aur, iar întreaga ta viață se transformă într-o înșiruire de clipe aurite. O astfel de ființă nu moare niciodată, căci atingerea ei seamănă cu aceea e regelui Midas:orice atinge, se schimba în aur.
10. Încetează să te judeci. În loc de a te judeca, trebuie să începi să te accepți cu toate imperfecțiunile tale, cu toate slăbiciunile, toate eșecurile, toate erorile. Să nu-ți ceri să fii perfect. Asta ar însemna să-ți ceri imposibilul și desigur că te vei simți frustrat. La urma urmei, ești doar o ființă umană.
11. Cel care nu se iubește pe sine, nu va putea iubi niciodată pe altcineva.
12. Singura care îți poate aduce pacea, este transformarea interioară. Din această pace se vor naște apoi iubirea, dansul, cântecul, creativitatea.
13. Nu judeca, fii iubitor
14. Cine ești tu ca să îi judeci pe alții.
15. Poartă-te cu aproapele tău așa cum ai vrea să se poarte și el cu tine.